Hallokeszulek.hu

Megkönnyítjük a hallássérült emberek életét.

H-EAR KFT.

1036 Budapest
Bécsi út. 81.


A hallókészülék elemek

A hallókészülék elem rendeltetésszerű használata körültekintést igényel. Az elemek élettartama sarkalatos pont, hiszen sokszor azért nem tartanak ki a gyártó által ígért időtartamig, mert azokat nem szabályszerűen használják. Útmutatónkkal a hallókészülék elem megfelelő használatához szeretnénk segítséget nyújtani.

A hallókészülék elem beszerzése
 
A hallókészülékek különböző méretű gombelemekkel működnek. A készülék tökéletes működéséhez elengedhetetlen, hogy kizárólag erre a célra gyártott, speciális hallókészülék elemet használjon!
Vásárláskor minden esetben ellenőrizze az elemek szavatossági idejét. A lejárat idejét a csomagoláson kötelező feltüntetni!
Hallásközpontjainkban Rayovac hallókészülék elemeket forgalmazunk ára 180 Ft/db, Biztos lehet benne, hogy az H-Ear Kft Hallásközpontokban csak kiváló minőségű elemeket kínálnak Audiológusaink!
 
 
Az elem behelyezése a készülékbe
 
A hallókészülék elem tartós, cink-levegő elem. Az elemek tetején található védőfóliát közvetlenül a felhasználás előtt el kell távolítani, így a kis légzőnyílásokon keresztül az elemben lévő cinket a levegő oxigénje rövid időn belül aktiválja. Ezt a néhány percet érdemes megvárni, mert ha ez a vegyi folyamat nem tud tökéletesen beindulni, akkor a hallókészülékkel megterheljük az elemet, így annak élettartama jelentősen csökkenni fog.
 
 
Amikor nem használja a hallókészüléket
 
Éjszakára, illetve amikor nem használja a hallókészülékét, kapcsolja ki azt, illetve nyissa ki az elemtartót. Így az elem nem működteti feleslegesen a készüléket, és élettartama hosszabb lesz.
 
 
 Az elemeket rendszeres cserélni kell!
 
A hallókészülék elemek általában nem tölthetőek, lemerülés után újra kell cserélni azokat. A legmodernebb hallókészülékek hangjelzéssel figyelmeztetik a viselőjüket az elemek lemerüléséről. Ilyenkor ajánlatos mihamarabb elvégezni az elemcserét.
 
 
Vissza

H-Ear Kft. 1036 Budapest, Bécsi u. 81 T. 06/1 250-47-18, 06/1 250-34-36