Hallokeszulek.hu

Megkönnyítjük a hallássérült emberek életét.

H-EAR KFT.

1036 Budapest
Bécsi út. 81.


5 technikai fogalom hallókészülék viselőknek

A hangokat több frekvencián keresztül érzékeljük. Minél több csatornás egy készülék, annál pontosabban lehet a különböző frekvenciákon a megfelelő erősítést beállitani. A feeadback-kezelés technológiának köszönhetően a gerjedés (sípolás) jelensége elnyomható vagy teljesen megszüntethető.

 

Több csatorna

 

A természetes hallásnál a hangokat több frekvencián keresztül érzékeljük. Minél több csatornás egy készülék, annál pontosabban lehet a különböző frekvenciákon a megfelelő erősítést beállítani.

 

Visszacsatolás (feedback) kezelés

 

A technológiának köszönhetően a gerjedés (sípolás) jelensége elnyomható vagy teljesebb megszűntethető. A funkció a telefonálást is nagyban megkönnyíti. A modern készülékek mindezt a beszédhang erősítésével biztosítják.

 

Beszédkiemelés

 

A korszerű készülékek a zajcsökkentés mellett rendelkeznek beszédhang-kiemelő rendszerrel is. Minél modernebb technológiát használ a készülék, annál jobb a beszédérthetőség.

 

Iránymikrofon technológia

 

Elősegíti a hangok pontos irányának és helyzetének meghatározását, csökkenti a zavaró zajokat, valamint kiemeli a beszédfrekvenciát. A mikrofonok iránya beállítható. A legmodernebb készülékeknél a mikrofonok adaptív (automatikus) üzemmódban is képesek működni.

 

FM rendszer kompatibilitás

 

A különböző FM rendszerekkel való vezeték nélküli kommunikációt teszi lehetővé. Ilyen például a készülék és a mobiltelefon vezeték nélküli összekötése. Jellemzően fülmögött készülékeknél lehetséges.

 

Vissza

H-Ear Kft. 1036 Budapest, Bécsi u. 81 T. 06/1 250-47-18, 06/1 250-34-36