Hallokeszulek.hu

Megkönnyítjük a hallássérült emberek életét.

H-EAR KFT.

1036 Budapest
Bécsi út. 81.


Puretone fülmonitorok a művész világban

A Puretone a művészvilágban is nagyon kedvelt. Az átaluk gyártott fülbe helyezhető monitorhangszóróknak köszönhetően az előadók tökéletes visszajelzést kapnak.

Tovább olvasom

Az idős korral együtt járó hallás vesztés tünetei és a hallókészülékek.

Honnan vehetjük észre hogy idős korban hallás vesztésünk alakult ki?

 

A népesség korcsoportokra való besorolása alapján az idős kor 65 éves korral kezdődik.  Ez azonban nem jelenti azt, hogy 65 éves kortól mindenkinek kötelezően nagyothallással kellene küzdeni. Az öregedési folyamat azonban jelentkezhet és a hallószerv öregedési folyamatának a következménye a presbyacusis, a hallás élességének gyengülése. Egyes formájában a magasabb frekvenciájú hangok meghallási képessége kezd romlani és ezzel együtt jár a zajban való rosszabb beszédértés. Másoknál alig mérhető a változás küszöbaudiometriaivizsgálattal, mégis nagyon rossz a beszédértésük. Gyakori kisérőjelenség a figyelem és a memóriazavar, a hangok irányának és helyének nehezebb megkülönböztetése.

Tovább olvasom

5 technikai fogalom hallókészülék viselőknek

A hangokat több frekvencián keresztül érzékeljük. Minél több csatornás egy készülék, annál pontosabban lehet a különböző frekvenciákon a megfelelő erősítést beállitani. A feeadback-kezelés technológiának köszönhetően a gerjedés (sípolás) jelensége elnyomható vagy teljesen megszüntethető.

Tovább olvasom

A hallókészülék elemek

A hallókészülék elem rendeltetésszerű használata körültekintést igényel. Az elemek élettartama sarkalatos pont, hiszen sokszor azért nem tartanak ki a gyártó által ígért időtartamig, mert azokat nem szabályszerűen használják. Útmutatónkkal a hallókészülék elem megfelelő használatához szeretnénk segítséget nyújtani.

Tovább olvasom

H-Ear Kft. 1036 Budapest, Bécsi u. 81 T. 06/1 250-47-18, 06/1 250-34-36